A Beautiful Mess

Café Cromhout

Vanaf 12 december opent het café “A Beautiful Mess” als pop-up lunchcafé in Cafe Cromhout. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïnspireerd op gerechten waar zij mee zijn opgegroeid, van Arabische high tea’s tot Fattet Hummus.

Door het café te bezoeken steun je de vrouwen in het opdoen van werkervaring zodat zij zich verder kunnen ontplooien. De nieuwe locatie blijft tot in ieder geval tot juni 2020 open.

 De Refugee Company biedt de vrouwen zo een opstartprogramma met de mogelijkheid een sterk netwerk en werkervaring op te bouwen. Het leren van de Nederlandse taal en persoonlijke ontwikkeling staan hier centraal. Alle vrouwen spreken en verstaan Nederlands. Het spreekt voor zich dat binnen een dergelijke “ontwikkel-traject’ enig begrip gewenst is. 

Menu

Het menu is door de vrouwen zelf ontwikkeld en is geïnspireerd op de gerechten waar zij mee zijn opgegroeid. De kaart staat vol traditioneel Midden-Oosterse, Afrikaanse, typisch Hollandse gerechten en een traditionele Arabische high tea. Ook worden er op verzoek traditionele koffieceremonies uit Ethiopië en Eritrea georganiseerd, waarbij het roosteren van rauwe koffiebonen centraal staat. De ruimte is ook beschikbaar voor het organiseren van evenementen.

Openingstijden

De pop-up van A Beautiful Mess is gevestigd op de Herengracht 366 en zal in ieder geval voor zeven maanden op deze locatie openblijven. Het café is geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 16:30 uur. 

Zaalverhuur

De monumentale ruimtes van het Cromhouthuis kunnen uiteraard wel gehuurd worden voor bruiloften, recepties, lezingen, feesten, diners of zakelijke gelegenheden. Deze schitterende locatie, die de sfeer van de 17de eeuw ademt, bevindt zich in het centrum van Amsterdam en leent zich uitstekend voor al uw activiteiten. 

Meer weten? Neem contact met ons op voor de diverse mogelijkheden:

Telefoon: 020 5231 822
E-mail: boekingen@amsterdammuseum.nl
Contactpersoon: Ariena van Dalen

Binnenkort doet Jill verslag op Amsterdam Today en TikWood met 280.000 volgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *