9 maart 2019

Renewable Energy

Renewable Energy™ Sustainable Plan

We zien een veranderende, uitdagende wereld. Een wereld waar energie essentieel is maar die worstelt om de gevolgen van het gebruik ervan het hoofd te bieden. Een wereld waarin het klimaat verandert, luchtkwaliteit een cruciaal gezondheidsprobleem voor miljoenen mensen is en waar nu actie nodig isMaar hoewel klimaatverandering grote uitdagingen met zich meebrengt, biedt het ook enorme kansen. Wij geloven dat duurzame ondernemers de continuïteit van een gezond milieu en de samenleving het beste kunnen waarborgen. We kunnen veel sneller omschakelen naar een duurzame energievoorziening dan we denken. Die snelheid is noodzakelijk én levert ons veel voordelen op. Met al een paar kleine inspanningen verkleint ook u uw ecologische voetafdruk, en zorgt u er dus voor dat uw omgeving weer een stukje groener wordt.

Hoe doen we dat?

Samen met vernieuwende en visionaire klanten en partners – van omroepen en andere media tot pionierende sociaal ondernemers en multinationals waaronder informatici, marketing- en communicatieprofessionals, gedragswetenschappers, biologen en projectmanagers combineren wij onze wereldwijde missie voor een schonere wereld met de kracht van lokaal ondernemerschap. Allemaal met dezelfde overtuiging: duurzaamheid moet makkelijker. Om een duurzame toekomst mogelijk te maken hebben we een beter begrip nodig van ons systeem, Aarde. Met onze Amsterdamse Startup Renewable Energy™ brengen we duurzaamheidsonderzoek bij elkaar, waarbij we focussen op water, energie en een gezonde omgeving. Door onze expertise te bundelen, ontwikkelen we integrale oplossingen voor duurzaamheidsproblemen en verschaffen we kennis om bij te dragen aan een betere toekomst voor volgende generaties.

Veredelen

Renewable Energy™ is een portfolio-bedrijf van een aantal vooraanstaande ondernemers. Wij willen graag iets terugdoen voor de maatschappij en onze leefomgeving. We kiezen voor producten en oplossingen die goed zijn voor mens en milieu. Ook willen we door middel van innovatie de aarde verder verfraaien en verduurzamen. Wij zijn onder andere bezig met het opzetten van proefprojecten met biobrandstof zoals die van de Purgeernoot (Jatropha). Uit de vruchten van deze struik kun je jatropha-olie winnen, wat weer een goede biobrandstof zou kunnen zijn. De sleutel voor het succes ligt volgens ons in de opbrengst per hectare. Die moet omhoog. En dat kan. “Jatropha is een ‘wilde’ plant. Er is nog nauwelijks aandacht besteed aan het veredelen ervan. Door soorten te kruisen kan veel beter zaaigoed verkregen worden.

Boeing

“Olie van de Purgeernoot blijkt technisch zelfs beter dan kerosine: hij levert meer energie en is beter bestand tegen kou”, aldus Billy Glover van vliegtuigbouwer Boeing. In zijn visie zouden binnen drie à vijf jaar vliegtuigen olie van de Purgeernoot kunnen tanken. De biobrandstof is al commercieel aantrekkelijk als de ruwe olie 70 à 80 dollar per vat kost. Inmiddels zijn er in de Verenigde Staten al meerdere testvluchten gedaan met Boeings op olie van de Purgeernoot. Die bleken een succes. Jatropha de wonderstruik die niet alleen het klimaatprobleem gaat aanpakken, maar tegelijk de armoede in Azië.

We do not inherit the earth from our ancestors; we borrow it from our children

Renewable Energy™

Renewable Energy™ streeft ernaar om zoveel mogelijk waarde en winst aan bedrijven en maatschappij toe te voegen. Lees hier over interessante cases en projecten, krijgt inzicht in de denkwijze en ondernemersgeest van experts en bedrijven en wordt op de hoogte gebracht van evenementen. Ook vindt u hier de belangrijkste publicaties en organisaties die u verder kunnen helpen.

Onze strategie

Het Renewable Energy™ Sustainable Plan vormt een gedetailleerde aanpak voor de manier waarop we duurzame groei voor onze klanten willen bereiken zonder hun doel en visie uit het oog te verliezen, zo willen we meehelpen om het bedrijfsmodel in het algemeen te hervormen. We doen dit door in bredere zin als katalysatoren voor verandering op te treden, door anderen samen te brengen en aan te zetten tot een vooruitstrevende discussie, en door deel uit te maken van partnerschappen om op grote schaal een positieve invloed uit te oefenen op zowel zakelijk als sociaal vlak en op het milieu. Dit alles in navolging van de Overeenkomst van Parijs, hier maken bijna 200 landen werk van koolstofarme hervormingen, waarmee ze de weg openen naar ongeveer $ 23 triljoen aan kansen voor klimaatvriendelijke investeringen tegen 2030. Er liggen kansen voor een duurzame economie, omdat deze rendeert. Wij vinden winst maken een middel om de continuïteit en de welvaart op lange termijn te kunnen waarborgen, maar Return on Involvement wordt minstens zo belangrijk als Return on Investment.

Wij hopen dat we van de onderstroom van maatschappelijke veranderingen en veranderaars een stroomversnelling gaan maken

Renewable Energy™ als adviserende rol in groene oplossingen

Wij adviseren u graag welke duurzame producten van nut kunnen zijn voor uw onderneming. Door onze ervaringen en kennis weten wij precies wat wel en niet helpt voor uw bedrijf. Wij kijken samen met u wat de doelen zijn en hoe wij deze het beste kunnen realiseren. Bent u geïnteresseerd geraakt in onze diensten en producten of wilt u partner worden van Renewable Energy™, neem dan contact met ons op voor verdere informatie. info@paradigmataMedia.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo by tonrulkens on Foter.com / CC BY-SA