15 september 2018

NFC technologie

Paradigmata Media introduceert als eerste een permanent interactief netwerk voorzien van NFC. Het netwerk biedt adverteerders een directe mogelijkheid tot interactie met passanten. Het interactieve netwerk in Amsterdam biedt 50 vakken op strategische locaties in en nabij drukbezochte winkelgebieden, stations en parkeergarages. De panelen worden voorzien van een permanente interactieve tag waarin een NFC-chip en een QR-code zijn verwerkt. Het netwerk levert bovendien waardevolle rapportages om de effectiviteit te meten, gebaseerd op gegevens zoals tijd, locatie (GPS), type telefoon en provider.

Radio Frequency Identification

RFID (Radio Frequency Identification) is meer dan technologie, het overbrugt het gat tussen de virtuele en fysieke wereld. Paradigmata Media denkt dat RFID het IP-adres van de fysieke wereld wordt. Near field communication (NFC) is een vorm van RFID.

NFC maakt communicatie sneller, leuker, persoonlijker, efficiënter en veiliger

NFC (Near Field Communication) is een draadloze manier om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van 10 centimeter. De chip in uw mobiel communiceert met een ander NFC-apparaat, zoals betaalsystemen of smartphones. Het enige wat u hoeft te doen is met uw smartphone een ander NFC-apparaat aan te raken. U kunt dan meteen informatie uitwisselen, zoals het uitvoeren van een betaling of het delen van foto’s en video’s. Doordat de NFC-lezer is ingebouwd in uw telefoon hoeft u geen app meer te downloaden om een NFC-tag te lezen, zoals bij een QR-code. U hoeft ook geen wachtwoord in te voeren, zoals bij Wi-Fi. iBeacons is een merknaam van Apple als alternatief voor Near-Field-Communication.

NFC

Deze toepassing legt een brug tussen uw offline en online campagne. De communicatie hoeft niet specifiek plaats te vinden tussen twee mobiele apparaten. Het kan ook werken met een mobiel apparaat en een pinapparaat of zelfs iets eenvoudigs zoals met een sticker, affiche of een kaart met een NFC-chip. In het geval van deze eenvoudige punten, zijn batterijen niet nodig om de NFC-chips op te laden. In plaats daarvan worden de chips geactiveerd door een ander apparaat, wat leidt tot een RF (radio frequentie) veld.

NFC Tags

NFC-codes worden al gebruikt ter vervanging van ID-passen, vervoersbewijzen en hotelkamersleutels. Andere voorbeelden zijn het automatiseren van taken op uw telefoon, het inchecken bij gebouwen door beveiligingsbedrijven en het geven van uitgebreide informatie bij kunstwerken. Maar u kunt er op veel meer manieren tijd mee besparen. Paradigmata Media levert verschillende NFC- tags. Zodra u een Tag of (TecTile) hebt besteld plaatst u de Tag op een handige plaats, vervolgens raakt u de Tag aan met uw smartphone om de acties uit te voeren die in de Tag staan. U kunt bijvoorbeeld een Tag bestellen om smartphones te verbinden met uw Wi-Fi netwerk zonder dat er een wachtwoord nodig is. Heel handig voor gasten om te scannen, zodra ze bij u thuis binnenkomen. Deze Nieuwe technieken maken het mogelijk om uw out-of-home campagnes interactief te maken.

Mogelijkheden van NFC

Visitekaartjes

Wij maken tags van uw visitekaartje, bijvoorbeeld voor in uw portemonnee of op uw naamkaartje of badge.

Food

Restaurants gaan steeds vaker werken met NFC technologie. Bijvoorbeeld door het aflezen van extra informatie via NFC van de menukaart. Maar ook worden er al bestellingen gedaan via een NFC – TAG op de tafel. De gast ontvangt een persoonlijke tabletmenukaart die wordt geactiveerd via die NFC – TAG op tafel.

Gepersonaliseerde sampling

Een sample of brochure wordt eenvoudig aangevraagd, uw klant hoeft slechts zijn telefoon voor de NFC – TAG te houden en krijgt de URL vanwaar de aanvraag geregeld wordt.

loyaliteitsprogramma’s

Wie betaalt met zijn smartphone kan automatisch spaarpunten op zijn virtuele klantenkaart laten bijschrijven. En dat gemak zal de drempel voor deelname aan allerlei spaarprogramma’s verlagen.

Print

De mogelijkheid om interactiviteit toe te voegen van (print)reclame heeft de toekomst. Print is eenvoudig interactief te maken. Kortingcoupons, filmprogramma’s en beursplattegronden worden gelijk naar de telefoon van de gebruiker verzonden.

De nieuwe generatie NFC Tags

Paradigmata Media werkt met de nieuwe generatie NFC Tags deze hebben een zeer grote capaciteit. Met een afmeting van 29mm zijn de NFC stickers ook op kleine voorwerpen toe te passen. Deze tags worden ook door Nintendo NFC Amiibo gebruikt. Programmeerbare NFC tags voor Android Phones, waardoor uw telefoon zelf automatische handelingen kan verrichten. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het idee is dat u met de tag een actie tot stand brengt, wanneer deze in contact komt met een NFC-enabled toestel. Met onze tags van koopt u een toekomstbestendig product. De tags zijn namelijk universeel, wat betekent dat ze door alle smartphones kunnen worden uitgelezen. De stickers zijn voorzien van de NFC chip en bieden 504 bytes aan data ruimte. Tevens wordt iedere tag voor verzending gecontroleerd op signaalsterkte, zodat u de zekerheid heeft van een kwalitatief goed product. Het herkenbare universele NFC logo maakt dat u de tags direct kunt toepassen op al uw reclame uitingen.

Samsung